, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Θάνατος 39 χρονου ιερέα από γρίπη

  γριπι Στον ιό της γρίπης Η1Νι, αποδίδεται ο θάνατος 39χρονου ιερέα, από την περιοχή της Κομοτηνής, ο οποίος άφησε την τελευταίο του πνοή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 Ο 39χρονος επιστρέφοντας από ταξίδι στην Τουρκία αισθάνθηκε αδιαθεσία και νοσηλεύτηκε, αρχικά, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, με συμπτώματα πνευμονίας.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσαν ότι ο άτυχος ιερέας προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1.

Πρόκειται για τον έκτο ασθενή που κατέληξε λόγω επιπλοκών μετά τη νόσηση του με γρίπη, αλλά για τον πρώτο ασθενή ηλικίας κάτω των 50 χρόνων κατά την εφετινή περίοδο της γρίπης.

  Συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ από την αρχή της περιόδου λόγω γρίπης.  Σήμερα, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχεται σε εννέα.

Πρώτο Θέμα