, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Βοήθεια σε όλους ανεξαιρέτως…

   Γιατροί του Κόσμου «Αρνούμαστε να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους που βοηθάμε σε Έλληνες και ξένους» λέει στο in.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, αναφερόμενος στην επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το πολυϊατρείο της οργάνωσης στο Πέραμα.

 Όπως καταγγέλλει ο κ. Κανάκης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής  έφτασαν έξω από το πολυϊατρείο της οργάνωση και φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα.

 «Ο δρόμος που βρίσκεται το πολυϊατρείο δεν είναι κεντρικός. Πέρασαν επί τούτου. Σταμάτησαν μπροστά στο πολυϊατρείο και φώναξαν συνθήματα. Εκείνη την ώρα βρισκόταν πολύς κόσμος και το πολυϊατρείο έκλεισε. Κλείστηκαν μέσα οι άνθρωποι γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί νέα αντιπαράθεση» είπε ο κ. Κανάκης, περιγράφοντας όσα έγιναν.

 «Εμείς θεωρούμε ότι ήταν στοχοποίηση και προσπάθεια εκφοβισμού. Ήταν μία προσπάθεια επίδειξης δύναμης. Εμείς έχουμε αρνηθεί να διαχωρίζουμε Έλληνες και μετανάστες και δεν σας κρύβω ότι έχουμε μια ανησυχία όλοι μας» πρόσθεσε.

 Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, το χειρότερο θα είναι να φοβηθούν οι άνθρωποι να πηγαίνουν στα πολυϊατρεία και να ζητούν βοήθεια.