, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Θα γεμίσουμε και πάλι σκουπίδια;

Χυτά_Φυλής1-660x440

Πρόταση για επ’ αόριστον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά ο δήμαρχος, Γιάννης Αναστασιάδης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη σημερινή λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης.

«Να καταλάβουν κάποιοι ότι εδώ στον Λαγκαδά δεν παίζουμε. Φτάνει πια η ανοχή. Παρ’ ότι από την αρχή ήμασταν αντίθετοι με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ έτσι όπως δουλεύει επιτρέψαμε να φτάσει ως εδώ. Η κακή διαχείριση όμως συνεχίζει μέχρι σήμερα. Μαθαίνουμε ότι ο βιολογικός σταθμός δεν λειτουργεί. Ούτε ο ΣΜΑ της Ευκαρπίας δεν έγινε. Δεν γίνεται 400 απορριμματοφόρα να περνούν καθημερινά από το δήμο Λαγκαδά. Από σήμερα ξεκινάμε αγώνα δρόμου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο δημαρχείο Λαγκαδά. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, εάν η απόφαση για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης πάρει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, θα υλοποιηθεί άμεσα.

«Ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του ΧΥΤΑ θα σημάνει σημαντικά προβλήματα σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Μπορεί ο δήμαρχος Λαγκαδά να έχει δίκιο, αλλά θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο διαμαρτυρίας», αναφέρει στην “Κ” δήμαρχος της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κυρ