, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

"Νιώθουμε υποχρέωση στην αστυνομία"

Το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος  όπου αναφέρθηκε  στις “στενές σχέσεις” που διατηρεί η Εκκλησία με την Ελληνική Αστυνομία .

 Κατά την επίσκεψή του ieronimos_0μίλησε στην ηγεσία και το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της συμπρωτεύουσας . Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι οι κληρικοί τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια προς την ΕΛ.ΑΣ. κι ότι υπάρχει “άνεση στις σχέσεις μας”, γεγονός που αποδίδεται, όπως είπε, στον σκοπό που εξυπηρετούν Εκκλησία και Αστυνομία, που είναι “η διακονία μας να λειτουργεί τον άνθρωπο, να τον εξυπηρετεί, να εξυπηρετεί την τάξη”.

  Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ., “τους κόπους που νυχθημερόν άδολα και εύκολα” δίνουν οι αστυνομικοί.

 “Ζούμε τις χαρές και τις δυσκολίες σας, τις πίκρες αλλά και τις αδικίες που γίνονται πολλές φορές σε βάρος σας»” σημείωσε και πρόσθεσε: “νιώθουμε συγκίνηση, χαρά και υποχρέωση όταν βρισκόμαστε μπροστά σας”. Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι είναι πνευματική, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η πνευματική και ηθική κρίση φέρνει όλες τις κρίσεις.

 Αν δεν προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό, μην περιμένουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Όλα τα άλλα μέσα είναι ‘ασπιρίνες’, που τις παίρνουμε για να ξεκουράσουμε λίγο τον πόνο μας, αλλά οι ασπιρίνες δεν θεραπεύουν τους πόνους μας. Η λύση είναι πως θα αποκατασταθεί η πνευματική τάξη”.

  Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων -στο σπουδαίο έργο των Ελλήνων αστυνομικών “προκειμένου να διαφυλάξουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον Έλληνα πολίτη σε συνθήκες δύσκολες”.

 Απευθυνόμενος  στον Αρχιεπίσκοπο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Τρύφων Κούκιος, τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά του και με διάθεση να τού συμπαρασταθεί προκειμένου να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο του και τού πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα του Σώματος.

 

ΑΜΠΕ