23:18, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Ισραήλ: Μαζική επίθεση στα συστήματα πληροφορικής

Μαζική επίθεση στα συστήματα πληροφορικής δέχεται από χθες το Ισραήλ, αλλά έχει καταφέρει προς το παρόν να περιορίσει τις ζημιές χάρη στην καλύτερη προετοιμασία απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, διαβεβαίωσε ένας από τους εγκυρότερους ισραηλινούς ειδικούς στην πληροφορική.

Η οργάνωση «πειρατών» της πληροφορικής Anonymous ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα μια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούς ιστότοπους με στόχο «να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο», σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί οι ζημιές ήταν «λίγο-πολύ ανύπαρκτες», όπως διαβεβαίωσε στο ραδιοσταθμό του στρατού ο καθηγητής Ιτζχάκ μπεν Ίσραελ, ιδρυτής ενός εθνικού κέντρου κατά εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, το οποίο εξαρτάται από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η επίθεση έπληξε ιδιαίτερα τους ιστότοπους του πρωθυπουργού, των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, καθώς και τη Στατιστική Υπηρεσία, αλλά όλοι αυτοί οι ιστότοποι φαίνεται σήμερα ότι λειτουργούν φυσιολογικά.

«Η χώρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κύματος επιθέσεων εναντίον του Χρηματιστηρίου και της (αεροπορικής εταιρείας) El Al και άλλων ιστότοπων. Αυτή τη φορά η επίθεση είναι πιο μαζική και πιο έντονη, αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», δήλωσε Μπεν Ίσραελ, αναφερόμενος σε επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.

Πηγή: naftemporiki.gr