, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Καθυστέρηση πτήσης, προκειμένου να δει τελευταία φορά τη μητέρα του

Η Αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών, United Airlines, καθυστέρησε προγραμματισμένη πτήση της για να μπορέσει ένας επιβάτης της να δει για τελευταία φορά τη μητέρα του που ξεψυχούσε. Ο Kerry Drake από το San Francisco, δέχτηκε κλήση από τον αδερφό του ο οποίος τον ενημέρωνε ότι η άρρωστη μητέρα τους επρόκειτο να πεθάνει. Η ίδια έπασχε από ρευματώδη αρθρίτιδα και η ασθένεια της είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Για να μπορέσει να φτάσει στο Lubbock του Texas όπου και νοσηλευόταν η μητέρα του, ο Kerry Drake θα έπρεπε να αλλάξει πτήση στο Houston και να χρησιμοποιήσει στην ανταπόκριση, αεροπλάνο της United Airlines, όπως μεταδίδει η telegraph.

“Γνώριζα ότι ανάμεσα στις δύο πτήσεις υπήρχε διαφορά 40 λεπτών, μια πιθανή καθυστέρηση της πρώτης πτήσης θα μπορούσε να μου στερήσει την ευκαιρία να δω τη μητέρα μου για τελευταία φορά”, δηλώνει ο ίδιος. Η πρώτη πτήση από το San Francisco, είχε τελικά καθυστέρηση 1,5 ώρας και η επόμενη πτήση για το Lubbock ήταν η τελευταία της ημέρας. Συνειδητοποιώντας εν ώρα πτήσης ότι δεν θα ήταν στην ώρα του για την αλλαγή αεροπλάνων και ότι θα έχανε την ανταπόκριση, ο Drake ξέσπασε σε λυγμούς. Οι επιβάτες έσπευσαν να μάθουν τι συνέβαινε και όταν ο ίδιος τους είπε την ιστορία του, ενημέρωσαν τον πιλότο.

Ο πιλότος προσπάθησε με κάθε τρόπο να καθυστερήσει την πτήση της United Airlines χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατό. Τουλάχιστον, αυτή ήταν η ενημέρωση του σε πρώτη φάση από τον πύργο ελέγχου. Το αεροπλάνο της ανταπόκρισης, ήταν έτοιμο να απογειωθεί λίγα μόλις λεπτά μετά την προσγείωση του Drake καθώς όλοι οι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί σε αυτό. “Μόλις έφτασα στο αεροδρόμιο, άρχισα να τρέχω προς την πύλη της United Airlines. Μόλις με είδε η υπάλληλος μου είπε. “Κύριε Drake, εσείς είστε; Σας περιμέναμε!” και αμέσως μου άνοιξε για να περάσω χωρίς να μου κάνει τον σχετικό έλεγχο”.

Ο πιλότος της United Airlines, ήταν ήδη ενήμερος και είχε καθυστερήσει την απογείωση, ενημερώνοντας σχετικά τους επιβάτες που έδειξαν κατανόηση. Τελικά ο Kerry Drake κατάφερε να δει ζωντανή τη μητέρα του για τελευταία φορά και να την αποχαιρετήσει. Εκείνη, πέθανε την επόμενη μέρα το πρωί.

Πηγη:news247.gr