, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Και επίσημα… παρελθόν ο Γκαρσία

gkarsiaΜε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε για τη λύση συνεργασίας με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη της  λύπη η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Pablo Garcia, σεβόμενη την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει για δικούς του λόγους, δυστυχώς  χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

 Ο Pablo Garcia για 5 χρόνια υπήρξε ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και η προσφορά του δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από την παρουσία του στους  αγωνιστικούς χώρους, αλλά και από την ισχυρή και μαχητική του προσωπικότητα η οποία ενέπνευσε συμπαίκτες και φιλάθλους και ως εκ τούτου κέρδισε με τον ιδρώτα του το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Για πάρα πολλούς λόγους στον ποδοσφαιριστή ανήκει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Συλλόγου και τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε στον ΠΑΟΚ, μολονότι μένει η πικρή γεύση της αποχώρησής του σε μια εποχή που η ομάδα χρειάζεται όλους τους ποδοσφαιριστές της προκειμένου να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες ελπίδες την επίτευξη των στόχων της.

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε πάντα με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Pablo Garcia στον οποίο αποδόθηκε η μεγάλη τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η θέση του στην ομάδα δεν περιορίστηκε από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και η άποψή του πάντα ήταν θεμελιώδους σημασίας για τον Σύλλογο. Για αυτόν τον λόγο ήμασταν έτοιμοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε απόφασή του, αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Σε μία εποχή κατά την οποία ο σύλλογος φιλοδοξεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε απόφαση παίζουν οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν την ομάδα. Το συμφέρον του ΠΑΟΚ θα παραμένει πάντα πιο πάνω απ’ το συμφέρον οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή.

Οντας επαγγελματικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανέναν ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην αρχική εντεκάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο. Αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας, χωρίς την τήρηση του οποίου καμία επιτυχία στο ποδόσφαιρο δεν είναι εφικτή.

Οι όποιες διαφωνίες αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζονται συλλογικά και κατ’ επέκταση η διοίκηση της ΠΑΕ ήταν διαρκώς ενήμερη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο ΠΑΟΚ σχεδίαζε να αποχαιρετήσει τον Pablo Garcia με πανηγυρικό τρόπο μετά τη λήξη της περιόδου και να του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο τις υπηρεσίες του, ωστόσο ο ίδιος έχει άλλα σχέδια. Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε την απόφασή του.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε ότι θα του μείνουν μόνο θετικές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ, τους φιλάθλους μας και τη Θεσσαλονίκη».