, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Και όμως, είναι πιο νοικοκύρηδες…

cleanΟι άντρες είναι το πιο νοικοκυρεμένο από τα δυο φύλα με ένα 66% των αντρών να ξοδεύει οχτώ ή και περισσότερες ώρες σε δουλειές του σπιτιού, συγκριτικά με το 62% των γυναικών, σύμφωνα με έρευνα του YoupiJob.co.uk. Τα αποτελέσματα, λένε οι ερευνητές, δείχνουν πως τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα φύλα έχουν αλλάξει κατά 180 μοίρες μέσα στο τελευταίο μισό αυτού του αιώνα.

Το 1965, οι γυναίκες είτε ήταν παντρεμένες είτε απλά συγκατοικούσαν με τους συντρόφους τους, ξόδευαν 30 ώρες την εβδομάδα για να κάνουν δουλειές στο σπίτι, με τους άντρες να συμμετείχαν και να τους βοηθούσαν μόνο για 4,9 ώρες. Στον αντίποδα, σήμερα οι άντρες δε φέρνουν κάποια αντίρρηση στο να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, άλλοτε θεωρούμενες μόνο γυναικείες, όπως το σιδέρωμα, το μαγείρεμα, το πλύσιμο πιάτων και το καθάρισμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι εγκαταλείπουν και τις κλασικά αντρικές ενασχολήσεις.

Η έρευνα κατέληξε στο ότι το ένα τρίτο των Βρετανών περνάει ακόμα περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα σε οικιακές δραστηριότητες.