, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Καταδικάζει τα επεισόδια στις Σκουριές το ΚΚΕ

epithesi-skouries2Ως προβοκατόρικη χαρακτηρίζει την επίθεση στις Σκουριές το ΚΚΕ, λέγοντας σε ανακοίνωση τη Ν.Ε. Χαλκιδικής ότι αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

«Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του  κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.           

Αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ν’  αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό. 

Μόνο ένα καλά οργανωμένο και περιφρουρημένο κίνημα, με αιτήματα και στόχους που φτάνουν στην καρδιά του προβλήματος. Που δεν παγιδεύεται στις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος, ούτε στον τυχοδιωκτισμό, μπορεί να παρεμποδίσει τα σχέδια των μονοπωλίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «το ΚΚΕ δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα να θεωρήσει εχθρούς του  τους εργαζόμενους στις σκουριές, ανεξάρτητα τη θέση που παίρνουν απέναντι στην επένδυση. Είναι και αυτοί τμήμα της εργατικής τάξης που  ζουν και θα ζήσουν ακόμη χειρότερα την κόλαση της αντιλαϊκής και αντεργατικής λαίλαπας.  Σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα τους δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας».