, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

"Κουδουνοφόροι" κι άλλα εορταστικά…

8

 Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Σοχού. Στο κλειστό θέατρο δημοτικού καταστήματος Σοχού οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή μουσικοαφηγηματική παράσταση από τα μέλη του Δημοτικού Μουσικού Εργαστηρίου Σοχού, υπό την επιμέλεια του μουσικοδιδασκάλου κ.Κεχαγιά Δημήτρη. Η παράσταση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη φωνή της παράδοσης Δόμνα Σαμίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός (1) έτους από το θάνατό της, περιελάμβανε τραγούδια και αφηγήσεις, προβολές στιγμών από τη ζωή της, καθώς και αφήγηση προσωπικών περιστατικών και γεγονότων από τον καθηγητή κ.Μαυρίδη Σάββα.  Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ζαχαρέγκας Ζαχαρίας κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ «Μέριου 2013» στην κεντρική πλατεία του Σοχού, καλωσόρισε τους πολιτιστικούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους το Σοχό και ευχήθηκε σ΄όλους «καλές Αποκριές».

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και του Πόντου, ήταν οι εξής:

  • Πολιτιστικός Οργανισμός «ΜΥΓΔΟΝΙΑ» Λαγκαδά.
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής.
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών
  • Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά
  • Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «΄Αγιος Ευγένιος Τραπεζούντας»

 Το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του δημοτικού καταστήματος Σοχού, πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτι κλασικού και σύγχρονου χορού, από τα τμήματα που λειτουργούν κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Λαγκαδά, της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σοχού υπό την επιμέλεια της κας.Λεονταρίδου Σωτηρίας.

 Η χάρη και η γοητεία των κινήσεων των μικρών μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Σοχού ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, χαρίζοντάς τους μια μοναδική βραδιά που αποδεικνύει το σπουδαίο έργο που επιτελείται στα τμήματα σύγχρονου χορού.