, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

"Λυκειόπαιδα" μαθαίνουν για την ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν μαθητές δυο λυκείων, κατόπιν αιτήματός τους, με στόχο την ενημέρωση γύρω από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου υποδέχτηκαν την περιβαλλοντική ομάδα της Α΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και τους μαθητές του 1ου  ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο εργοτάξιο του Τμήματος Ανακύκλωσης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τον κύκλο συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης των ανακυκλούμενων ειδών και τη διαδικασία ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από επιβλαβείς ουσίες που περιέχονται σε αυτές, ενώ παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικασία  συμπίεσης χάρτινων συσκευασιών στο press container.
Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση γύρω από τη δράση της ομάδας Next2You και την ξεχωριστή συλλογή και αποθήκευση για τα μπλε καπάκια των μπουκαλιών, καθώς και για τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης συσκευών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύεται πρωταγωνιστής – και με μεγάλη διαφορά – σε σχέση με τους δήμους της υπόλοιπης χώρας, στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
episksxoltmanakdimthess4 episksxoltmanakdimthess5