, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Μαϊμού συντάξεις τέλος

ΒρούτσηςΣτα 24 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι παράνομες συντάξεις του Δημοσίου .«Μαϊμού συντάξεις τέλος!». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι πλασματικές συντάξεις δεν πρόκειται να ξαναδοθούν.

  Ο κ. Βρούτσης, που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια των επαφών του τελευταίου με τους υπουργούς, ανέφερε ότι το κράτος αναμένεται να εξοικονομήσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ ετησίως από την κατάργηση των πλασματικών συντάξεων.

 Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις στοχευόμενες δράσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον σχεδιασμό μέτρων προστασίας για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Πρόκειται άλλωστε για μια από τις αποφάσεις που έλαβε το τελευταίο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.  Με δεδομένο ότι το αρμόδιο Ταμείο δεν έχει πια πόρους, θα αναζητηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό, πόροι, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πηγή ΝΕΑ