, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Μειώνονται οι υπάλληλοι του ΥΜΑΘ

ymathΣτην δραστική μείωση του κράτους προχωράει η κυβέρνηση, την οποία θα επιβλέπει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά. Ηδη οριστικοποιήθηκαν προτάσεις περικοπών σε δομές και αριθμό υπάλληλων σε έξι υπουργεία, σε πολλά από τα οποία η μείωση των δομών και υπηρεσιών ξεπερνάει το 50% των υπαρχόντων.

Τα υπουργεία που υπέβαλλαν αρχικά προτάσεις είναι: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Μακεδονίας – Θράκης.

Στους στόχους του ΥΜΑΘ πέρα της αναδιάρθρωση των οργανικών δομών περιλαμβάνεται  η ανάληψη δράσεων για θέματα βαλκανικών και παρευξείνιων περιοχών και η μεταφορά του τεχνικού επιχειρησιακού αντικειμένου και του αντίστοιχου προσωπικού (τεχνικών ειδικοτήτων) του Κε.ΔΑ.Κ. (Ν.Π.Δ.Δ.) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Από την συνολική αναδιοργάνωση του συγκεκριμένου υπουργείου θα προκύψει μείωση οργανικών μονάδων κατά 53%, από 55 σε 26 και εξοικονόμηση 2.681.259 ευρώ. Η στελέχωση θα μειωθεί το 2013 σε 146 υπαλλήλους  από 187 που ήταν το 2009.