, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

dimosioi-upallhloiΜόλις 20 μέρες θα έχουν στη διάθεση τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να έχουν αιτηθεί τη θέση που επιθυμούν καταλάβουν ανάμεσα στις 2.423 που έχουν προκύψει ως κενές μέχρι στιγμής.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών προέκυψε, προκειμένου να υπάρξει “άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών, και για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση της θέσης τους”.

Κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση και την τοποθέτηση των υπαλλήλων θα διαδραματίσει το ΑΣΕΠ, το οποίο θα αναλάβει και την αξιολόγησή τους.

Πρόκειται για το πρώτο κύμα υπαλλήλων που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις. Ακολουθεί δεύτερο κύμα 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο και άλλων τόσων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σήμερα το πρωί στις 10 ο κ. Μανιτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα συζητήσουν για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου και τις μνημονιακές δεσμεύσεις του υπουργείου, από τις οποίες ξεχωρίζει το μέτρο της διαθεσιμότητας.