, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Με ειδικό σήμα τα νόμιμα ιατρεία

idiotika iatreiaΜε ειδικό σήμα θα προμηθεύσει τα νόμιμα ιατρεία της Θεσσαλονίκης ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΘ αναφέρει ότι:

α. Τα νόμιμα ιατρεία της πόλης τα οποία λειτουργούν με άδεια και παρέχουν υπηρεσίες σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας υπό τον έλεγχο του συλλόγου, θα εφοδιαστούν με ειδικό σήμα, το οποίο ο σύλλογος θα παρέχει στα μέλη του. Οι συνάδελφοι που έλαβαν άδεια ιατρείου πρόσφατα  από τον σύλλογο (εντός του 2012-13) θα το λάβουν αυτόματα, όπως και όσοι λάβουν στο μέλλον. Όσοι έχουν παλαιότερη άδεια από τη Διεύθυνση Υγιεινής θα το προμηθεύονται σταδιακά από 18/2/2013 από τον σύλλογο. Το νέο σήμα αντικαθιστά το παλαιό ανώνυμο σήμα νόμιμου ιατρείου. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι της 31/7/2013. Το σήμα θα πρέπει να αναρτάται στην εξώπορτα του ιατρείου και μόνο.

β.  Ο Ι.Σ.Θ προχωρά στην δημιουργία ιατρικών ISO, τα οποία θα είναι σε θέση να παρέχει στα μέλη του ως φορέας πιστοποίησης μετά από 6 μήνες περίπου. Αν απαιτηθεί να υπάρχουν πιστοποιήσεις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαπίστευσης του συλλόγου αυτές θα γίνουν με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος για τους συναδέλφους. Τα ιατρικά ISO θέλουμε να περιλαμβάνουν προϋποθέσεις πέραν των εμπορικών ώστε να διαφοροποιούν τις ιατρικές υπηρεσίες με τρόπο σαφή. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε τις σκέψεις και τις προτάσεις όλων των συναδέλφων.

γ. Απαγορεύεται στους ιατρούς να κάνουν χρήση των υπηρεσιών μεσιτικών εταιρειών. (Άλλωστε ο Ι.Σ.Θ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσες εδράζονται στη Θεσσαλονίκη). Λόγω της έκτασης του φαινομένου, όσοι παραβούν την απόφαση από τις 18/2/2013 θα τιμωρούνται άμεσα (χωρίς παραπομπή στο πειθαρχικό).

 Τέλος, για την υλοποίηση των αποφάσεων του Π.Ι.Σ με στόχο: «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ» , σας καλούμε:

α. Να αναρτήσετε στα ιατρεία σας σε εμφανές μέρος την εκτυπωμένη αφίσα.

β. Να μην αναρτήσετε την ταμπέλα του «καταναλωτή» όσο διαρκεί η κινητοποίηση (διαρκείας).

Η συμμόρφωση είναι υποχρεωτική και θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος.