, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Με την Παμμακεδονική Αμερικής ο περιφερειάρχης Α. Ττιτζικώστας…

Ο Περιφερειάρχης Κ Μακεδονίας Απ Τζιτζικώστας με το Προεδρείο της Παμμακεδ Ένωσης Αμερικής

Τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Κώστα Χατζηστεφανίδη, συνοδευόμενο από τον πρώην Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Γιώργο Παπαδόπουλο, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε σχετικά με τις τρέχουσες δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, η οποία του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να προεδρεύσει στο επικείμενο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δίον της Πιερίας (8 Ιουλίου 2013) και να παραβρεθεί ακολούθως στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Σιταριά Φλώρινας (13-14 Ιουλίου 2013).

«Σας θαυμάζω για το έργο σας, το οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά κατά την πενταετή παραμονή μου στις ΗΠΑ, όπου σπούδασα και εργάστηκα. Ως Πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών της Washington διαπίστωσα πως οι Έλληνες της Αμερικής είστε δέκα φορές πιο Έλληνες από όσους ζούμε εδώ και πως αγαπάτε ειλικρινά την πατρίδα. Ο παράλληλος Ελληνισμός των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων ανά τον κόσμο, με βασικούς πυλώνες τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, είναι μια δύναμη, που η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της ελληνικής Πολιτείας με την Ομογένεια της Αμερικής σε πολλαπλά επίπεδα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Κώστας Χατζηστεφανίδης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εκλογή του στη νέα του θέση και τον ευχαρίστησε για τις πολύ καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής. Ο κ. Χατζηστεφανίδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στις πολιτιστικές δράσεις των 10.000 Ελλήνων των 122 συλλόγων που απαρτίζουν την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, καθώς και για τις προετοιμασίες εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου από την ελληνική Ομογένεια.