, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Νέος ελληνογερμανικός "έρωτας" Θερμή συνάντηση καγκελαρίου Μέρκελ με τον Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα!

merkel-tzitzikwstasΜε την ελληνική αντιπροσωπεία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο συναντήθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της στην ελληνογερμανική συνέλευση Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, κατά τα χθεσινά επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ITB. Την κ. Μέρκελ υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς. Από τη γερμανική πλευρά, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ομίλου τουρισμού Rewe NFiebigκαι ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Τουριστικών Γραφείων MFrenzel.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνομιλήσε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος της παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Κεντρική Μακεδονία έναν ελκυστικό τουριστικό αλλά και επενδυτικό προορισμό και την ενημέρωσε για την ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης από τις δύο χώρες, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης. Τέλος, o κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη συνδρομή της κ. Μέρκελ, ώστε οι τουριστικοί φορείς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Γερμανίας να στηρίξουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και, παράλληλα, να συμβάλλουν στην απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων της Π.Κ.Μ. στη γερμανική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου αποτέλεσε τη μοναδική κατ’ ιδίαν συνάντησή της με εθνική αντιπροσωπεία στην ITB, γεγονός που ερμηνεύεται ως ουσιαστική πράξη στήριξης στην Ελλάδα και παρότρυνση της κ. Μέρκελ προς τους Γερμανούς συμπολίτες της να ενισχύσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.