, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Μπήκαν οι υπογραφές "στο γάμο"…


Σελίδα στην ιστορία του γυρίζει σήμερα ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, μετά την έγκριση της συγχώνευσης των ΔΕΘ και Helexpo από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του εποπτεύοντος υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Η επικύρωση της συγχώνευσης ΔΕΘ και Helexpo με την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τον εκθεσιακό φορέα και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα σημαντικής διαδικασίας τόσο για την πόλη όσο και για την εθνική οικονομία. Είναι από τις λίγες φορές που μια τέτοιου μεγέθους και σπουδαιότητας συγχώνευση ολοκληρώνεται εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. «Είναι μια ιστορική ημέρα και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα.

Ο εκθεσιακός φορέας είναι σε θέση να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να διαδραματίσει τον ιστορικό ρόλο που πάντα έπαιζε» σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας πως παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον στη νέα εταιρεία. «Όλοι μαζί, υπουργείο, διοίκηση και εργαζόμενοι θα εργαστούμε για το καλύτερο» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, σημείωσε πως δικαιώνονται οι προσπάθειες της διοίκησης, αλλά και η συμβολή των τοπικών φορέων και του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. «Σήμερα γράφεται ιστορία για την Έκθεση και τη Θεσσαλονίκη. Είναι ικανοποίηση και τιμή για μας ως διοίκηση που είμαστε εδώ για να ανοίξουμε το νέο κεφάλαιο της ιστορίας του εθνικού εκθεσιακού φορέα», τόνισε ο κ. Σουμπάσης, προσθέτοντας πως από εδώ και στο εξής χρειάζεται τόσο σκληρή δουλειά στο εσωτερικό της ΔΕΘ-Helexpo όσο και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.

«Μετά από 14 χρόνια χωριστής πορείας που γέννησε προβλήματα στη λειτουργία των δύο εταιρειών, ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τόσο την πόλη όσο και την εθνική οικονομία επιλύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, εξηγώντας πως όλες πλέον οι προσπάθειες θα εστιασθούν στο νέο άλμα που θα κάνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας προς το μέλλον, με πυξίδα την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της εκθεσιακής του δραστηριότητας και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

«Με συνοδοιπόρους τους εργαζόμενους, τους φορείς και την τοπική κοινωνία θα γράψουμε νέα κεφάλαια στην ιστορία της εταιρείας» σημείωσε ο κ. Τζήκας.