, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Μυστικά tips για καθαρή αναπνοή… όλο το 24ωρο!

Κρατήστε φρέσκια την αναπνοή σας και απομακρύνετε τα βακτήρια μέσα από το στόμα σας. Περίπου 50 τρισεκατομμύρια μικρόβια κρύβονται στις σκοτεινές γωνιές του στόματός σας ή μένουν ανάμεσα στα δόντια σας μετά από κάθε μπουκιά φαγητού. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας απαλλάξουν από τη δυσοσμία του στόματος σας…

Βουρτσίστε τη γλώσσα και τα δόντια σας

Αν βουρτσίζετε τη γλώσσα και τα δόντια σας… τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα και μια φορά με νήμα, τότε θα αφαιρέσετε τα βακτήρια που έχουν παγιδευτεί μέσα στο στόμα σας. Βουρτσίστε ειδικά το πίσω μέρος της γλώσσας, αφού εκεί βρίσκονται τα υπολείμματα τροφών και τα νεκρά κύτταρα.  Στο τέλος χρησιμοποιήστε και στοματικό διάλυμα!

Πιείτε άφθονα υγρά μέσα στην ημέρα

Το πρωί, η αναπνοή είναι άσχημη, γιατί όταν κοιμάστε… παράγεται λιγότερο σάλιο! Το σάλιο περιέχει οξυγόνο, αποτρέποντας την ανάπτυξη των βακτηρίων. Για να αποφύγετε τη ξηρότητα του στόματος σας, πιείτε άφθονο νερό μέσα στην ημέρα ή τσάι, για να περιορίσετε τα βακτήρια.

Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Η κοινή αιτία της κακοσμίας του στόματος είναι το ξηρό στόμα. Οι τσίχλες τονώνουν το σάλιο του στόματος, με αποτέλεσμα να μειώνουν την  κακοσμία… αλλά όχι για αρκετή ώρα. Δυστυχώς, οι τσίχλες δεν σκοτώνουν τα μικρόβια! Πάντως, μελέτες δείχνουν ότι η τσίχλα με γεύση κανέλα μειώνει την κακοσμία κατά 50%.

Πείτε «όχι» στο τσιγάρο

Το τσιγάρο, όχι μόνο απελευθερώνει χημικές ουσίες μέσα στο στόμα, αλλά προκαλεί και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Οι καπνιστές εμφανίζουν λοιμώξεις του στόματος και ταλαιπωρούνται από πλάκα στα δόντια. Άλλωστε, το τσιγάρο τείνει να στεγνώνει το στόμα, μειώνοντας το οξυγόνο στη στοματική κοιλότητα.

Φάτε ένα ματσάκι μαϊντανό

Ο μαϊντανός λειτουργεί ως ένα όμορφο «αποσμητικό» για το στόμα σας. Πάρτε ένα κλαδάκι μαϊντανού και μασήστε το καλά ή βάλτε το στον αποχυμωτή και φτιάξτε έναν γευστικό χυμό. Όταν πιείτε το χυμό, θα δείτε ότι αυτόματα έχετε ανανεώσει και την αναπνοή σας.

Μειώστε την κατανάλωσε σόδας, καφέ ή αλκοόλ

Η σόδα, ο καφές ή το αλκοόλ μπορεί να ενισχύσει την άσχημη αναπνοή του στόματος σας, αφού χαμηλώνουν το επίπεδο του PH και απελευθερώνουν τη δυσοσμία. Αν θέλετε να πιείτε έναν καφέ το πρωί, απλά ξεπλύνετε στο τέλος το στόμα σας με άφθονο νερό.

Φάτε διάφορα γλυκά φρούτα

Υπάρχουν ορισμένα φρούτα που κάνουν την αναπνοή σας να μυρίζει όμορφα! Αγοράστε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όπως είναι τα πεπόνια, τα μούρα και τα πορτοκάλια. Η βιταμίνη C θα σκοτώσει τα μικρόβια του σώματος σας. Καλές επιλογές είναι και τα καρότα, τα μήλα, το σέλινα κ.α.!

Να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο

Το 90% της δυσοσμίας του στόματος προκαλείται από τα μικρόβια που εμφανίζονται λόγω της ασθένειας των ούλων, τα χαλασμένα δόντια ή τις λοιμώξεις του αναπνευστικού! Για να κρατήσετε φρέσκια την αναπνοή σας, προσπαθήστε να αποφύγετε το τσιγάρο και να απομακρυνθείτε από τον καρκίνο του στόματος.

Πηγή: flowmagazine.gr