, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μία ώρα!

NY-london-onemΤο όνειρο θα γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια αφού θα μπορούμε να πετάμε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, μέσα σε μία ώρα. Ή από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σε 90 λεπτά.

Ολα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά με το SpaceLiner, ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να πιάνει 24 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Το αεροσκάφος αναπτύσσεται στο Αεροδιαστημικό Κέντρο της Γερμανίας. Ένα σύστημα προώθησης θα δίνει την «ενέργεια» στο σκάφος να ανεβαίνει μέχρι τα όρια της ατμόσφαιρας και να εκμεταλλεύεται τις υψηλές ταχύτητες που μπορεί να πιάσει εκεί και μετέπειτα να επανέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης για να προσγειωθεί στον προορισμό. Το σύστημα προώθησης που θα αποκολλάται από το σκάφος, θα «πέφτει» σε συγκεκριμένο, υπολογισμένο μέρος, ώστε να συλλεχθεί και να χρησιμοποιηθεί και πάλι.

Οι επιστήμονες που το σχεδιάζουν ευελπιστούν να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν υγρό υδρογόνο και υγρό οξυγόνο για καύσιμο, οπότε το μόνο «απόβλητο» που θα αποβάλλει το αεροσκάφος να είναι ατμοί νερού, σύμφωνα με το Digitalife.

iefimerida