, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Νέα απεργία στα δημόσια Μ.Μ.Ε.

ertΝέα απεργία  αύριο στα δημόσια ΜΜΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ.  Στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσεται  νέα24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 6 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

   Απεργούν επίσης οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ3,σε όλα τα δημοτικά μέσα περιοχής ευθύνης της ΕΣΗΕΜΘ,στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,στην Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ή τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησε σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ, τη δημοσιογραφική λειτουργία και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

 Απαιτούν τη διατήρηση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου). Δεν θα επιτρέψουμε νέες απολύσεις «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.