, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

ΟΛΜΕ: Άλλο ο μισθός, άλλο η αξιολόγηση

olme«Είμαστε αντίθετοι στη σύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού με τη μισθολογική του εξέλιξη. H αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι μία καθαρά παιδαγωγική διαδικασία, που καμία σχέση δεν έχει με δημοσιονομικές σκοπιμότητες», τονίζει η ΟΛΜΕ, δηλώνοντας για άλλη μία φορά την αντίθεση στο προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αντίθετη στην πρακτική των ποσοστώσεων στις προαγωγές των εκπαιδευτικών, η οποία, όπως υποστηρίζει, «και αντιεπιστημονική είναι και δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος, αντιδρά «στη μισθολογική καθήλωση που προβλέπει ο νόμος 4024/11 για μεγάλο μέρος του κλάδου και στη διετή παραμονή-ποινή στον ίδιο βαθμό των εκπαιδευτικών που θα κριθούν ανεπαρκείς».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι προφανές πως «έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης, καλυμμένο με το μανδύα της αξιολόγησης».

Κατά τη χθεσινή της συνάντηση  με τον υπουργό Παιδείας η Ομοσπονδία προειδοποίησε τον υπουργό πως αν δεν αποσύρει το σχετικό Π.Δ., αποδεσμεύοντας με νόμο την αξιολόγηση από την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, «η απάντηση του κλάδου θα είναι και ισχυρή και ηχηρή».