, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

agrotesΟι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δεν μπόρεσαν  να κλείσουν την ΠΑΘΕ το μεσημέρι και να υλοποιήσουν έτσι την απόφαση που λήφθηκε χθες στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγροτικής συγκέντρωσης για καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν την έξοδο των περισσοτέρων στην ΠΑΘΕ ενώ ορισμένοι που μπόρεσαν να βγουν στο οδόστρωμα τη εθνικής.

 Οι αγρότες περιορίστηκαν από τους αστυνομικούς στο πλάι του δρόμου και παρά τις “διαβουλεύσεις” με την αστυνομία δεν τους επιτράπηκε να κλείσουν τον δρόμο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι αγρότες ζήτησαν το πρωί συνάντηση είτε με τον πρωθυπουργό είτε με κυβερνητικό κλιμάκιο για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

 Το μεσημέρι, ακολουθώντας την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης που έγινε χθες, αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου, της Προμαχώνα – Θεσσαλονίκης αλλά και στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

 Στην Αλεξανδρούπολη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών με κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ.

 Η κατάληψη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και όπως τονίστηκε, η δράση διαμαρτυρίας εντάσσονταν στις κινητοποιήσεις των αγροτών που θα συνεχιστούν μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Πηγή newsit