, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

"Έκαναν φτερά"…

dagkanesΠέρασαν και δεν ακούμπησαν μάλλον οι περίφημοι τροχοσφιγκτήρες του δήμου Θεσσαλονίκης που ήταν ένα από τα βασικά μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης στάθμευσης στο κέντυρο της πόλης.

Σαν  να μην έφτανε αυτό, η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφάσισε την αγορά νέου συστήματος ακινητοποίησης παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων, κάτι που θα κοστίσει 5.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγω για νέα «ελληνική» πρακτική των οδηγών, που εφαρμόζουν την τακτική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Δηλαδή, αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλά να καταστρέψουν τη δαγκάνα, την πάρουν μαζί τους και να την εξαφανίσουν, με τη δημοτική αστυνομία να… ψάχνει στη συνέχεια τον εξοπλισμό.

Ελάχιστες είναι οι δαγκάνες που γλύτωσαν την… εφευρετικότητα των παραβατών και παρουσίασαν σοβαρές βλάβες με αποτέλεσμα να σταλούν για επισκευή.

Σε σχετική δήλωση του για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Χρήστος Μάτης, ανέφερε ότι  «είναι προφανές ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης νομίζει ότι υπάρχουν μαγικοί “τεχνικοί” τρόποι για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, όπως τα περίφημα “κολονάκια” στη Μητροπόλεως και οι δαγκάνες. Θα συνεχίσει να αποτυγχάνει διότι καμία προσπάθεια της, δεν ενεργοποιεί τους ίδιους τους δημότες. Η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια και καταστολή αλλά με σχέδιο και πρόγραμμα, δύο άγνωστες λέξεις για την παρούσα διοίκηση».