, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Πίσω απο τις "γιάφκες"

Δυο γυναίκες, 3 άνδρες, τουλάχιστον 3 διαμερίσματα – γιάφκες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δυτική Μακεδονία – , καλάζνικοφ,  εκρηκτική ύλη, πυροκροτητές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αυτοκίνητα, μηχανές και φυσικά χιλιάδες ευρώ που «απαλλοτριώθηκαν» από τράπεζες ψάχνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ρίξουν φως στο φαινόμενο «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Την ίδια ώρα από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε δύο δωμάτια ξενοδοχείου στην περιοχή του Βόλου στα οποία διέμειναν στις 30 και 31 Ιανουαρίου μέλη της ομάδας των 8 που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. 
 
Τα δύο τρίκλινα δωμάτια είχαν κλειστεί από τον Δημήτριο Πολίτη χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ελευθέριος Καλύβας. Εκεί έμειναν για δύο βράδια έξι από τους οκτώ ληστές της Κοζάνης, ενώ αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να έχουν μαζί τους σάκους, που πιθανότατα μετέφεραν τον οπλισμό. 
 
Η γενική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς το «παιχνίδι» τώρα κάνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που καλούνται να αναλύσουν και να ταυτοποίησουν περισσότερα από 300 ευρήματα από τις γιάφκες σε Μαρούσι και Παγκράτι, τα οχήματα που πήραν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τα όπλα, αλλά και το υλικό από τις κάμερες του MALL και 4 τραπεζικών υποκαταστημάτων που ‘επισκέφθηκαν’ οι συλληφθέντες… «Είμαστε βέβαιοι πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις. Ξέρουμε πλέον πολλά, αλλά η έρευνα χρειάζεται υπομονή για να αποδώσει…» επισημαίνει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει με νόημα «ήδη ψάχνουμε για τη νέα γενιά των Πυρήνων…»

Παράλληλα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων με αφορμή το πόρισμα των Αδιάφθορων  που «λέει» ότι οι 3 από τους 4 συλληφθέντες στην Κοζάνη δεν κακοποιήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομίας, αλλά τραυματίστηκαν στη μάχη με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους. Πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υποστήριξε στο protothema.gr πως η σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο υπουργός και η απαντήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν πόντους στην κυβέρνηση και δίνουν την εικόνα πως επιτέλους κάτι γίνεται με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία. Από την άλλη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρουν στην ανθρώπινη ευαισθησία και στην κακό παρελθόν των Σωμάτων Ασφαλείας για να κερδίσουν πιο «προοδευτικούς» ψηφοφόρους.

Η κοντή και η ψηλή των Πυρήνων

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον εντοπισμό του διαμερίσματος στο Παγκράτι που νοίκιασε το Δεκέμβριο ο Νίκος Ρωμανός, οι έρευνες επικεντρώνονται στις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν συχνά τον πιτσιρικά των Πυρήνων παρέα με μια ψηλόλιγνη νεαρή γυναίκα. Το μελαχρινό κορίτσι αυτό δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη περίπτωση και η εικόνα της δεν ταιριάζει με αυτή της γυναίκας που πήρε μέρος στις ληστείες σε Φλώρινα και Κοζάνη και στα «χτυπήματα» σε MALL και στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. «Η κάμερες έχουν καταγράψει μια νεαρή κοπέλα αδύνατη γύρω στο 1 και 60 ύψος. Σίγουρα δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά της με αυτά που μας δίνουν οι μάρτυρες στο Παγκράτι. Σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν η ψηλόλιγνη ήταν απλός φίλη του Ρωμανού και τίποτα παραπάνω…».

 
Πηγή: protothema.gr