, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το κέρατο!

kerato1. Αυτός που απατά είναι δυστυχισμένος στη σχέση του: Να κάτι στο οποίο άντρας και γυναίκα διαφέρουν σημαντικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών λοιπόν, απατά επειδή δεν αισθάνεται καλά με το σύντροφό της. Νιώθει είτε βαρεμάρα είτε ακόμα και παραμελημένη και προσπαθεί να βρει μία διέξοδο, με το αζημίωτο φυσικά! Από την άλλη μεριά, οι άντρες μπορεί να έχουν την τέλεια σύντροφο, την τέλεια σχέση, να είναι ερωτευμένοι με την καλή τους και παρόλα αυτά, να την κάνουν την… κουτσουκέλα απλά και μόνο για ανανέωση! Αφήστε δε που οι άντρες έχουν και το θέμα της κατακραυγής αν δεν εκμεταλλευτούν και την παραμικρή ευκαιρία για sex. Όσο να πεις είναι μία καταπίεση!

2. Οι άντρες απατούν περισσότερο από τις γυναίκες: Μέγας μύθος και παρά το γεγονός ότι πριν 50 χρόνια αυτό θα ήταν πέρα για πέρα αλήθεια, πλέον δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ας είμαστε ρεαλιστές: Ο κύριος λόγος που απατούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες είναι λόγω της γοητείας που ασκεί το άγνωστο και το καινούριο. Φυσικά όπως είπαμε και παραπάνω τα κίνητρα και η ψυχολογική κατάσταση μπορεί να διαφέρουν, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η εξερεύνηση του αγνώστου και η γνωριμία με έναν νέο άνθρωπο. Πολύ απλά στο μυαλό μας υπάρχει η πεποίθηση ότι ο άντρας κερατώνει πιο συχνά, διότι εν αντιθέσει με τη γυναίκα εκείνος θέτει τα όριά του και ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που ζητά από κάθε είδους σχέση. Στην αντίπερα φυσικά βρίσκεται η γυναίκα, η οποία έχει την τάση ακόμα και ένα απλό sex να το μετατρέπει σε έρωτα και συναισθηματικό δέσιμο. Γι’ αυτό λοιπόν οι σχέσεις χαλάνε όταν η γυναίκα απατήσει και όχι όταν το κάνει ο άντρας. Στατιστικά πάντα μιλάμε. Υπάρχουν εννοείται και πολλές εξαιρέσεις…

3. Το να κάνεις sex με έναν πρώην δεν είναι κέρατο: Καλά αυτό είναι κάτι το οποίο προκαλεί απλά γέλιο! Πολλοί πιστεύουν, ότι το να πας με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις υπάρξει μαζί και έχεις φυσικά ξανακάνει sex, δεν είναι ουσιαστικά κέρατο! Και τι είναι; Νοσταλγία; Οι συγκεκριμένες σχέσεις είναι πάντα και οι πιο περίπλοκες για τον εξής απλούστατο λόγο: Αν θες να την κάνεις την… αταξία, βρες κάποιον άσχετο για τον οποίο δεν έχεις συναισθήματα εκτός φυσικά από σεξουαλική έλξη και κάνε τη δουλειά σου. Το ευκαιριακό sex με πρώην, είναι καταστροφικό διότι σίγουρα, για να έχει προηγηθεί επικοινωνία, κάποιος από τους δύο δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το χωρισμό. Ψεματάκια του τύπου χωρίσαμε αλλά μαζί κάναμε φοβερό sex, είναι χαζομάρες γιατί πολύ απλά δεν θα χωρίζατε. 

4. Θα πρέπει πάντα να ομολογείς πως έχεις απατήσει: Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και ο σύντροφός σας είναι σίγουρος για την απιστία σας, καλά θα κάνετε να τα παραδεχτείτε όλα και φυσικά να υποστείτε τις συνέπειες. Είναι πολύ πιο θετικό να ομολογήσετε όταν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο, παρά να περιμένετε να αγανακτήσει ο άλλος και να έρθει στα όριά του. Από την άλλη όμως, αν απλά και μόνο για ένα βράδυ παρασυρθήκατε και κάνατε αυτό που λέμε και στα… ελληνικά one night stand, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πείτε κάτι. Βάλτε ένα x και προχωρήστε κανονικά τη ζωή σας. Ακόμα και αν είστε φιλαλήθεις και νιώθετε τρομερές τύψεις γι’ αυτό που κάνατε, να ξέρετε ότι αν ομολογήσετε τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και φυσικά η στάση του συντρόφου σας, ακόμα κι αν σας συγχωρήσει, θα αλλάξει και φυσικά προς το χειρότερο!

5. Aπατάς για να σώσεις τη σχέση σου: Αυτή είναι η πιο κλασική και φυσικά αστεία δικαιολογία για κάποιον που απατά και μάλιστα συστηματικά. Το να έχεις μία σχέση, σημαίνει ότι αγαπάς το άλλο άτομο, ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό και φυσικά το εμπιστεύεσαι! Κακά τα ψέματα, αν σε μία σχέση δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, πως θα μπορέσει να συνεχιστεί; Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος κερατώνει, για να βελτιώσει τη σχέση του, αφενός δεν είναι καλά στα μυαλά του και αφετέρου χρησιμοποιεί την πιο φτηνή δικαιολογία που θα μπορούσε να βρει. Το να πεις ότι κερατώνω γιατί πολύ απλά γουστάρω, είναι απολύτως δεκτό και ανθρώπινο, σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Το άλλο είναι απλά γελοίο και ανώριμο!

Πηγή:queen.gr