, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Ολομέτωπη επίθεση Μπουτάρη σε… ΣΥΡΙΖΑ

Τσιπρας-ΜπουτάρηςΕπιμένει στο χαρακτηρισμό “παλιάνθρωποι” προς τους κατοίκους που έχουν καταλάβει το ΣΜΑ Ευκαρπίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων της διοίκησής του ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι “μου ζητάνε διάφοροι να ζητήσω συγγνώμη για το χαρακτηρισμό παλιάνθρωποι. Είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που μπορώ να χρησημοποιήσω. Όχι μόνο δεν τον παίρνω πίσω, αλλά επιμένω σε αυτόν”.

Όπως σχολιάζει στην “Κ” στέλεχος της “Πρωτοβουλίας” της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη “ο δήμαρχος με τον τρόπο αυτό κάνει ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τα ποσοστά του οποίου έχουν ανέβει”.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή τον χαρακτηρισμό “παλιάνθρωποι” ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είχε αναφέρει σε εσωτερική αλληλογραφία των στελεχών της Κουμουνδούρου πως ο Γιάννης Μπουτάρης είναι “πολιτικός σαλτιμπάγκος” ο οποίος “σουλατσάρει σε μνημονιακή πιάτσα”.

“Ίσως ο δήμαρχος με την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει εξετάσεις σε Σαμαρά και Βενιζέλο με φόντο τις επόμενες εκλογές” αναφέρει το στέλεχος της “Πρωτοβουλίας”. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να προτείνει στον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας των σημερινών δημάρχων.

Β. Στολ.