, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Ουκρανία: Η αντιπολτευση… έκλεισε το κοινοβούλιο

ukrania-antipolitefshΗ αντιπολίτευση στην Ουκρανία με ηγέτη τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο μποξ, Βιτάλι Κλίτσκο, κρατά το κοινοβούλιο της χώρας κλειστό, μπλοκάροντας τις εισόδους.

Το κόμμα του Κλίτσκο υποστηρίζει ότι δεν θα επιτρέψουν την έναρξη νέας συνεδρίασης αν δεν διασφαλιστεί ότι οι παρόντες βουλευτές δεν μπορούν να ψηφίζουν και για τους απόντες συναδέλφους τους.

«Εάν θέλετε να λύσουμε αυτό πρόβλημα, ελάτε να καθίσουμε κάτω, να αναλύσουμε την κατάσταση με ειδικούς και να πάρουμε μια απόφαση με συναίνεση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί», λέει ο Ολεξάντερ Γεφρέμοβ του κυβερνώντος κόμματος.

«Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί άμεσα. Αλλά δεν υπάρχει βούληση. Δεν θέλουν να δουλεύουν, δεν θέλουν να έρχονται στο ημικύκλιο, θέλουν να πατάνε πολλά κουμπιά ταυτόχρονα, σαν να παίζουν πιάνο», υποστηρίζει ο Βιτάλι Κλίτσκο.

ukrania-antipolitefsh.jpg

Το σύνταγμα επιτρέπει στον πρόεδρο της χώρας να διαλύσει το Κοινοβούλιο αν δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει συνεδρίαση για 30 ημέρες. Ενώ η πολιτική κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έρχεται πιο κοντά.