, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πάπας επιθυμεί η εκκλησία «να είναι φτωχή και να υπηρετεί τους φτωχούς»

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α’  δήλωσε το Σάββατο ότι θα ήθελε η Καθολική Εκκλησία «να είναι ταπεινή και φτωχή, καθώς η αποστολή της είναι να υπηρετεί τους φτωχούς».

Η δήλωση έγινε σε απάντηση προς δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν γιατί επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος: από τον Αγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, είπε, τον Αγιο που είναι σύμβολο της ειρήνης, της ταπεινότητας και της βοήθειας των φτωχών.

Ο Ποντίφικας αποκάλεσε τον Αγιο Φραγκίσκο της Ασίζης «άνθρωπο που μας δίνει το πνεύμα της ειρήνης, ταπεινό άνθρωπο και φτωχό» και πρόσθεσε «πόσο θα επιθυμούσα μία εκκλησία φτωχή και ταπεινή, μία εκκλησία για τους φτωχούς».

Στο ίδιο πνεύμα, τη νύχτα της εκλογής του προσπέρασε την απαστράπτουσα λιμουζίνα του Βατικανού και ανέβηκε στο λεωφορείο μαζί με μερικούς άλλους καρδιναλίους και πέρασε τη νύχτα στο ξενοδοχείο της εκκλησίας, που διέμενε πριν από το κονκλάβιο, επιμένοντας, μάλιστα να πληρώσει το λογαριασμό. 

Ο Πάπας στο κήρυγμά του προς τους Ιταλούς τούς ζήτησε να μην ξεχνούν ότι ο Χριστός είναι το κέντρο της εκκλησίας και όχι ο Ποντίφικας.

Πηγή:tanea.gr