, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

"Απόφαση…αρένας τα ισόβια!"

 

Ο δημοσιογράφος, ο συγγραφέας και ο πολιτικός Σταμάτης Μαλέλης μιλά στην karfitsa για τα ισόβια Παπαγεωργόπουλου και για τα ΜΜΕ σήμερα, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλιου του στη Θεσσαλονικη. 

-Πως σχολιάζεται την απόφαση του δικαστηρίου για τον κ. Παπαγεωργόπουλο;

-Εγώ τον Παπαγεωργόπουλο δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου, δεν μου άρεσε και σαν δήμαρχος δεν θα τον ψήφιζα ποτέ μου. Mου αρέσει ο Μπουτάρης θα ψήφιζα πάντα τον αντίπαλο του Παπαργεωγόπουλου δεν μου κάνει σαν τύπος. Θεωρώ αρένα όμως αυτό που έγινε θέλω να μαι πάντα στη ζωή μου δίκαιος άνθρωπος θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι απόφαση για άρτον και θεάματα είναι απόφαση αρένας είναι απόφαση για να ικανοποιήσει κάποια χαμηλά ένστικτα. Όχι το ισόβια το θεωρώ υπερβολικό και ξαναλέω για άλλη μία φορά δεν έχω συναντήσει ποτέ μου τον Παπαγεωργόπουλο δεν τον ξέρω και δεν θα τον ψήφιζα και ποτέ μου δεν μου πάει πολιτικά αλλά δεν θεωρώ σωστές αυτές τις τιμωρίες δηλαδή να τον εκτελέσουμε να τελειώνουμε .

-Πως βλέπεται αυτό τον καιρό τα μέσα ενημέρωσης;

-Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται σε αδιέξοδο νομίζω ότι έχουν χτυπηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα από την κρίση η διαφήμιση από το 2008 μέχρι και σήμερα έχει πέσει περίπου 80% στηρίζονται χάρη στην επιμονή κάποιων μετόχων να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Εύχομαι να περάσει γρήγορα η κρίση γιατί θα δούμε δυστυχώς συρρίκνωση των θέσεων εργασίας θα δούμε περικοπές θα δούμε κι άλλα πράγματα που μόνο ευχάριστα δεν είναι αντίθετα είναι πολύ δυσάρεστα.

 –Στους νέους δημοσιογράφους στα παιδιά που βγαίνουν τώρα με τι τα συμβουλεύεται να εξοπλιστούν ;

-To πιο βασικό είναι να μάθουν καλά τη δημοσιογραφία να μάθουν τι χρειάζεται για να πουν την είδηση σωστά . Αυτό για να γίνει χρειάζεται να έχουν επαρκή γνώση του γεγονότος , για να έχεις επαρκή γνώση του γεγονότος θα πρέπει να έχεις και επάρκεια γνώσεων γενικά δηλαδή να έχεις και μία παιδεία και μία κουλτούρα. Το ένα θέμα είναι αυτό το δεύτερο που νομίζω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά οι νέοι δημοσιογράφοι είναι το ήθος. Είναι κάτι που μένει στο τέλος της ημέρας και το θυμούνται όλοι. Ο ηθικός άνθρωπος ξεχωρίζει από τον ανήθικο και αυτό είναι το δια ταυτα στο τέλος της μέρας .

 -Όπως και η πολιτική έχει απαξιωθεί από πολύ κόσμο και η δημοσιογραφία. Πρέπει να βγουν μπροστά νέοι δημοσιογράφοι;

-Πρέπει να βγουν νέοι δημοσιογράφοι και να γίνει με τη μορφή εισβολής. Οι νέοι δημοσιογράφοι πρέπει να εισβάλουν και να διώξουν τα λαμόγια από τις διάφορες θέσεις που βρίσκονται, δυστυχώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γεμίσει από λαμόγια δηλαδή το ήθος εκλείπει, άλλες αρχές και αξίες έχουν αρχίσει να εκλείπουν έχουμε γεμίσει τα μέσα ενημέρωσης με ανθρώπους που θέλουν το χρήμα και τη δόξα.

Επειδή δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος με τέτοια ιδανικά και τέτοιες αρχές το έχει αποδείξει η ίδια μου η ζωή γιατί όλοι από εκεί κρινόμαστε και όχι από ότι λέμε, νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουν και να αποχωρούν σιγά – σιγά και να δώσουν τη θέση τους σε νέους ανθρώπους που βγαίνουν από σχολές και πανεπιστήμια καλλιεργημένοι και είναι έτοιμοι να προσφέρουν νέο ήθος και νέες αρχέςστην τηλεόραση. Να προσφέρουν τη νέα τηλεόραση ίσως με μια μικρή καθοδήγηση δική μας και όχι για πολύ στην αρχή θα τον βρούν το δρόμο τους

Εαν όμως αυτοί παραμείνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα χαλάσουν και την επόμενη γενιά αλλά εγώ πιστεύω ότι είμαστε ακριβώς στο μεταίχμιο που τελειώσανε αυτοί και αρχίζει το καινούριο, θα γίνουν όλα καινούρια. Η κρίση είναι σαρωτική για τον παλιό δεν μπορεί να αφήσει τίποτα όρθιο.

Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη και οι νέοι μόνο μπορούν να φέρουν την έκπληξη οι παλιοί ότι ήταν να δώσουν το δώσανε καλό κακό θα το κρίνει η ιστορία πια ούτε καν οι τηλεκριτικοί ούτε καν οι κοινωνίες θα το κρίνει η ιστορία όπως θα κρίνει τους πολιτικούς όπως και τους πολίτες αυτής της χώρας όλους όσους υπάρχουν σε μία κοινωνία και ο καθένας μπορεί να ρίξει στον άλλον τη μπάλα να φύγει η μπάλα από μένα και να τη ρίξουμε μετά όλοι μαζί στην εξέδρα φταίει ο Χατζηπετρής που λέει και το τραγούδι .

Ναι νομίζω ότι το μέλλον ανήκει στους νέους η τηλεόραση πρέπει να δοθεί τώρα στους νέους με εμπιστοσύνη μάλιστα