, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο «Τσίπρας» του ΠΑΣΟΚ

nikos-androulakisO Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει την ανάγκη φιλότιμο. Κι έτσι, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα οι «διαρροές» από το περιβάλλον του μιλούσαν για ένα συνέδριο-τομή και για μια αφετηρία νέας εποχής, τελικά βρέθηκε μπροστά σε μια διαδικασία με μοναδικό κέρδος την «παράδοση της σκυτάλης» σε μια νέα φουρνιά στελεχών.

Κι ένα συνέδριο που, όπως κάποιοι είπαν, δεν θα καταλάβει πολλές αράδες στην… εγκυκλοπαίδεια του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος. Ο 33χρονος Νίκος Ανδρουλάκης είναι το σχεδόν απόλυτο φαβορί για να «πάρει στην πλάτη» του, από τη θέση του γραμματέα, τον βαριά λαβωμένο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες λένε ότι αυτό θα επικυρωθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής με τη σύνθεση που προέκυψε από το «παράξενο» συνέδριο του κινήματος.

Οι πιο ψύχραιμοι λένε πως αν σταθούν μονάχα στην ανάγνωση ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο Τσίπρας του ΠΑΣΟΚ», τότε ακόμα και αυτή η επιλογή μπορεί όχι μόνο να μην αντιμετωπίσει το αδιέξοδο, αλλά να το περιπλέξει ακόμα περισσότερο.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε πως αν η επιδίωξη είναι μόνο η πρόσχαρη απάντηση στο «φαινόμενο Τσίπρας», τότε οι ίδιες κομματικές επιλογές με το παρελθόν θα επικρατήσουν, το ΠΑΣΟΚ θα καταδιώκεται από τον ίδιο «σαρκοβόρο» κυβερνητισμό και θεωρητικά σε ένα μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα θα ψάχνει ξανά άλλο πρόσωπο που θα απαντήσει σε ένα άλλο φαινόμενο που θα πορέψει μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό.

Περισσότερα στο paraskhnio

#Tags: ΠΑΣΟΚ