Πέθαναν 4 ασθενείς από γρίπη

 
Η1Ν1
Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν αφού  νόσησαν  από  γρίπη και ήταν άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων με βεβαρυμμένο ιστορικό.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά 17 άνθρωποι έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Σήμερα ο αριθμός των ασθενών με γρίπη στις Μονάδες ανέρχεται στους επτά.

 Κατά τους ειδικούς, το εφετινό κύμα γρίπης δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό στην κοινότητα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι τα περιστατικά γρίπης που φτάνουν στα νοσοκομεία είναι σοβαρά και έχουν δύσκολη έκβαση.

  Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι πλέον έχει κάνει έντονη και στην Ελλάδα την εμφάνιση του ο ιός Α(Η3Ν2), ο οποίος ήταν ο ιός της γρίπης που κυριάρχησε πριν από έναν μήνα με καταστροφικά αποτελέσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Από τους ασθενείς που  νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ, οι μισοί είχαν νοσήσει με γρίπη τύπου Α(Η3Ν2), ποσοστό που θεωρείται υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα των τελευταίων δυο ετών που το κυρίαρχο στέλεχος της γρίπης ήταν το λεγόμενο πανδημικό Α(Η1Ν1).

  Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου  που οφείλουν να θωρακίζονται  με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Πηγή Πρώτο Θέμα