, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Περιμένοντας να ανοίξουν οι τράπεζες

newego_LARGE_t_1101_54179040 (1)

Την απόφαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες ανακοίνωσε ότι αναμένει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ). Ο γενικός γραμματέας της ΕΤΥΚ , Λοΐζος Χατζηκωστής, ανέφερε πως μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Κεντρική Τράπεζα, όλοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα πάνε στις δουλειές τους και θα ανοίξουν τις τράπεζες. Ανέφερε μάλιστα πως τα μέλη της ΕΤΥΚ θα εργαστούν και πέραν του ωραρίου, εάν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουν το κοινό, ώστε να επέλθει ηρεμία στον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Χατζηκωστής επεσήμανε πως στην εργασία τους θα μεταβούν και όλοι οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή, διότι «ουδείς υπάλληλο έχει απολυθεί και ούτε θα απολυθεί χωρίς την έγκριση της ΕΤΥΚ».

Θέση της συντεχνίας των τραπεζικών, είπε, είναι η οποιαδήποτε μείωση προσωπικού στη Λαϊκή, να γίνει με σχέδια εξόδου που θα δοθούν στους υπαλλήλους. Για το μέλλον των ταμείων προνοίας ανέφερε ότι αναμένει να κατοχυρωθούν με απόφαση της Βουλής, όπως είναι η δέσμευση. Η ΕΤΥΚ , σε ανακοίνωση, προειδοποιεί, ότι, «αν οι βουλευτές δεν υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους, η αντίδραση θα είναι άμεση και δυναμική».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι λεπτομέρειες σχετικά με το άνοιγμα εκ νέου των κυπριακών τραπεζών, που παραμένουν κλειστές εδώ και μία εβδομάδα, θα συζητηθούν σήμερα από την κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα.