, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Περιμένοντας την… ασφαλτόστρωση!

dromos-futeia-hmathia1.doc

Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Φυτειάς και του Αρκοχωρίου στην Ημαθία για την οδική σύνδεση των δύο οικισμών αγωνίζεται να πάρει σάρκα και οστά τους τελευταίους μήνες. Η υπόθεση της επαρχιακής οδού Φυτειάς-Αρκοχωρίου μήκους 5 χιλιομέτρων, είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν όταν ακόμα το έργο βρισκόταν υπό τις αρμοδιότητες της νομαρχίας Ημαθίας. Ωστόσο, με τις αλλαγές που επέφερε ο Καλλικράτης δημιουργήθηκε ένα αναπάντεχο πρόβλημα που έφερε την καθυστέρηση στην περάτωση του έργου.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ο αντιπεριφερειάρχης της Ημαθίας λόγω της αλλαγής των αρμοδιοτήτων αδυνατούσε να υπογράψει τις πληρωμές των συμβάσεων για το εν λόγω έργο, το οποίο έχει κοστολογηθεί στο 1 εκ. ευρώ. Ο εργολάβος πραγματοποίησε εργασίες για τρεις περίπου μήνες, που αφορούσαν τη διάνοιξη του δρόμου και το στρώσιμο με χαλίκι, ωστόσο, η παύση πληρωμών που προέκυψε με την αλλαγή αρμοδιοτήτων σταμάτησε τις εργασίες. «Από την ενημέρωση που έχουμε, γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα διευθετήθηκε και περιμένουμε μέσα στην άνοιξη που δε θα έχουμε βροχοπτώσεις να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της τοπικής ενότητας Φυτειάς Νίκος Αγγέλου.

dromos-futeia-hmathia2.doc

Η μη περάτωση του δρόμου έχει προκαλέσει προβλήματα και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του οικογενειακού οινοποιείου του Δημήτρη Ταραλά, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2009, ωστόσο είναι ουσιαστικά αποκλεισμένο, αφού από μπροστά δεν περνά ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μονάδα οινοποιίας είχε κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι επισκέψιμη από το κοινό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, αφού δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.