, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιες καταθέσεις… δεν "κουρεύονται"

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης που έπληξε τον τραπεζικό τομέα, ύστερα από διαπραγμάτευση με την τρόικα, εξασφάλισε εξαιρέσεις καταθέσεων από την απομείωση, ως αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την εξαίρεση των καταθέσεων της κυβέρνησης, των δήμων, αλλά και των πανεπιστημίων από το «κούρεμα».

Έτσι, εξαιρούνται οι καταθέσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και των Πανεπιστημίων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, σε αυτές τις καταθέσεις περιλαμβάνονται και κονδύλια που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα με την ΕΕ έργα ανάπτυξης.

Ανακοινώθηκε επίσης ο διορισμός ερευνητικής επιτροπής για την αναζήτηση τυχόν αστικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών για τα τεκταινόμενα στο τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ