, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

«Πολιτικό και εθνικό λάθος του Βενιζέλου»

koppaΤη δυσαρέσκεια της για άλλη μια φορά έδειξε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, σε συνέντευξη της στην Ελευθεροτυπία, για τον αποκλεισμό ευρωβουλευτών από το συνέδριο του κόμματος.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών του κόμματος ως «πολιτικό και εθνικό λάθος του Βενιζέλου».

Η ίδια δεν έδωσε το παρόν στο συνέδριο του κόμματος καθώς διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό της από τους αυτοδίκαια συμμετέχοντες στη νέα κεντρική πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε από την θέση της επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του κόμματος, άφησε υπονοούμενα για το μέλλον.

Σε άλλη ερώτηση επισημαίνει το λάθος της ηγεσίας του κόμματος να έχει ανοιχτό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατά την γνώμη της θα έπρεπε να υπήρχε μια πιο κοντινή επαφή στα κόμματα της αριστεράς, παρόλο που έχουν μεταξύ τους πολλές διαφορές, προκειμένου να χτυπηθεί η συντηρητική δεξιά.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Διαφωνώ με οπουδήποτε μέτωπο πλην του μετώπου προς τη Χρυσή Αυγή. Διαφωνούμε σε πολλά θέματα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πουθενά δεν οικοδομήθηκε Κεντροαριστερά ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με μόνο μέτωπο άλλο κόμμα της Αριστεράς».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και στο αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες τόνισε πως: «Δεν διαφωνούμε όλοι για όλα στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια κάθε ένας από εμάς έχει ευθύνες και αρμοδιότητες τις οποίες πρέπει να εκπληρώνει με ευσυνειδησία και με αίσθημα συλλογικότητας. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι πότε θα συζητήσουμε τουλάχιστον για τις πολιτικές μας διαφορές. Γιατί στο συνέδριο αυτό δεν έγινε. Κάναμε ένα “προσωπικό” και οργανωτικό ξεκαθάρισμα».