, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώην αστυνομικός είχε καταθέσεις 2,2 εκ. ευρώ!

 astynomikoi-kleftes1Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε πρώην αξιωματικός της αστυνομίας που είχε υπηρετήσει στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν περίπου 2.3 εκατ. ευρώ. Τώρα ο πρώην ένστολος καλείται να πληρώσει πρόστιμο τουλάχιστον 1.190.000 ευρώ.

Σύμφωνα με tovima.gr η πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έδειξε πως ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ τόσο στη διάρκεια της θητείας του αλλά και αμέσως μετά εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στοιχημάτων, ενώ είχε επιχειρήσει να αγοράσει ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις οποίες ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία τετραετία ο αστυνομικός είχε συνολικά έσοδα 2.269.104 ευρώ, ενώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δήλωνε στην εφορία μόλις 227.538 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο πρώην αστυνομικός φέρεται από το 2006 – σύμφωνα με πληροφορίες προ της αποχώρησής του από την Αστυνομία – να δημιούργησε διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων – για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέχρι ράγκμπι, μπέιζμπολ και άλλα αθλήματα – με έδρα την Αυστρία.

#Tags: ΣΔΟΕ