, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Ράιχενμπαχ κατά τραπεζών από τη Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)Μήνυμα στις τράπεζες να… ρίξουν επιτέλους τα λεφτά στην αγορά,  απέστειλε από τη Θεσσαλονίκη  ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, που προέρχονται από το ΕΤΕΑΝ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στις επιχειρήσεις μόνο τα 150 εκατ. ευρώ.

«Οι τράπεζες δεν πρέπει να περιμένουν. Πρέπει να τα διαθέσουν, ανεξάρτητα από την ανακεφαλαιοποίηση. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και κάποιο καιρό», είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε με τους προέδρους των επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Σε ερώτηση αν γνωρίζει πότε θα διοχετευτούν αυτά τα κεφάλαια στην αγορά είπε ότι αυτό εναπόκειται στις τράπεζες, ενώ ο επικεφαλής της Task Force, αφού συζήτησε με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, παραδέχθηκε ότι η έλλειψη ρευστότητας για τις επιχειρήσεις αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.