, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Ραντεβού στο… Μαξίμου

ÓÕÓÊÅØÇ ÐÏËÉÔÉÊ¿Í ÁÑ×ÇÃÙÍΣτις 6 το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι «τρεις» αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και την τρομοκρατία, αλλά και για την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης που έχει ως κύριο θέμα τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθούν οι κινητοποιήσεις ναυτεργατών και αγροτών, η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση από τις συγκεκριμένες ομάδες και οι επιπτώσεις στην κοινωνία.

Τον πρωθυπουργό και τους δύο εταίρους θα απασχολήσουν και οι πρόσφατες συλλήψεις για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας της μεταχείρισης των συλληφθέντων.

Για τον ξυλοδαρμό έχει ήδη διαταχθεί δικαστική έρευνα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας φάνηκε σήμερα, Τρίτη, να κρατάει αποστάσεις από την επίσημη αιτιολογία της αστυνομίας, ότι οι μώλωπες στα πρόσωπα των συλληφθέντων έγιναν στη διάρκεια της σύλληψης, επειδή αντιστάθηκαν, και όχι στη διάρκεια της ανάκρισης.

Στην συνάντηση των «τριών» θα τεθεί και το θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού, το οποίο συζητείται την Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής. Η Ελλάδα διεκδικεί κονδύλια ύψους 14 δισ. ευρώ, αλλά θεωρείται απίθανο ο προϋπολογισμός της ΕΕ να μείνει χωρίς «ψαλίδισμα».