, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΣΥΚΕΩΝ(ΦΩΤΟ)

NAIΜε τη …συμμετοχή δυο νέων ισχυρών «μεταγραφών» συνεχίστηκε σήμερα η εξόρμηση αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς να ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης επισκέφτηκαν το μεσημέρι οι άσοι του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης, συνοδευόμενοι από τον γενικό αρχηγό Κώστα Ιωσηφίδη. Οι δυο αστέρες του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο πλευρό των εθελοντών αιμοδοτών με τους οποίους ένωσαν τη φωνή τους για την ενίσχυση του κινήματος του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ενώ εξέφρασαν τη στήριξή τους και στα ΑμεΑ με τα οποία συνομίλησαν.

Στους δυο παίκτες επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από δεκάδες μικρούς και μεγάλους φίλους τους, με τους οποίους φωτογραφήθηκαν και πρόσφεραν αυτόγραφα, ενώ παιδιά με αναπηρία, που παραβρίσκονταν στον χώρο εκθέτοντας τις δημιουργίες τους, πρόσφεραν στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Κλάους Αθανασιάδη αναμνηστικό δώρο. Από την πλευρά τους, οι δυο ποδοσφαιριστές δεν έκρυβαν τη χαρά τους που βρίσκονταν ανάμεσα στους εθελοντές, μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της συμμετοχής και κινητοποίησης σε πρωτοβουλίες και δράσεις ανθρωπιάς και αγάπης.

 

AIMODOSIA 3«Η παρουσία των δυο ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στον χώρο αιμοδοσίας δείχνει την ευαισθησία και την αγάπη προς το συνάνθρωπό μας όχι μόνο των ίδιων αλλά και της ομάδας που στηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, κι οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους συγχαρούμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης, μεταφέροντας στους υψηλούς επισκέπτες μήνυμα-χαιρετισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. Όπως επισήμανε, «οι συμβολικές αυτές κινήσεις προβεβλημένων μελών της κοινωνίας μας λειτουργούν ως ισχυρά πρότυπα και με ουσιαστικό τρόπο συμβάλλουν στην ώθηση των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα».

 Με το χέρι στην καρδιά…

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από τη Δ.Ε. Πεύκων, ολοκληρώνεται σήμερα στις 8 μ.μ. με τελευταίο σταθμό το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, με όλα τα στοιχεία να κάνουν λόγο για μια επιτυχημένη εκστρατεία. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες συνολικά συγκεντρώθηκαν 751 μονάδες αίματος και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, με την προσέλευση των εθελοντών να ξεπερνά την αντίστοιχη του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, που είναι η μεγαλύτερη σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν εγγραφεί δεκάδες νέοι αιμοδότες που για πρώτη φορά προσήλθαν σε αιμοδοσία, μεταξύ των οποίων μαθητές από σχολεία του δήμου.

Η εξόρμηση, με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχουμε με το χέρι στην καρδιά» απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προσκαλώντας τους σ’ ένα συνταρακτικό μάθημα ζωής!

paok 1

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.