, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Σίτιση των Κυπρίων φοιτητών στα ΑΕΙ

σιτισηΤη σίτιση των Κυπρίων φοιτητών στα Ελληνικά πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στα σχολεία.

Όπως επεσήμανε “έχουμε δώσει οδηγίες από την Τρίτη, ώστε και αυτοί οι οποίοι δεν δικαιούνται οι Κύπριοι φοιτητές να μπορούν να σιτίζονται στις λέσχες των Ιδρυμάτων μας. Αυτό νομίζω ότι είναι το αυτονόητο που μπορεί να κάνει η πολιτεία”.

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση ενός μήνα για την κατάθεση δικαιολογητικών για το φοιτητικό επίδομα, ώστε “να μπορούν όσοι δικαιούνται ή αν έχουν καθυστερήσει, να πάρουν το φοιτητικό επίδομα”.

Παράλληλα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την δημιουργία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Α΄θμια και στη Β΄θμια εκπαίδευση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά και των Ανεξάρτητων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου η τροπολογία για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» θα τεθεί την Πέμπτη σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Skai