, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Aκόμη δεν γύρισαν στα χωράφια!

agrotesΚαθοριστική για τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι η συνάντηση της Δευτέρας του συντονιστικού των αγροτών με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγορτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις χθεσινές συναντήσεις τους με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο και εντός της ημέρας θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Πάντως, όπως είπαν, το τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο των κινητοποιήσεων είναι θέμα όλων των αγροτών που κρατούν τα μπλόκα, οι οποίοι, αφού πρώτα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των επαφών, θα συνεδριάσουν για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Στη Θεσσαλία οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, οπότε μαζί με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα έχουν συνάντηση με τους τέσσερις υπουργούς.

Στις Σέρρες οι αγρότες κρατούν τα μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Όπως λένε, δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε καμιά κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν χαμηλούς τόνους εν μέσω των επαφών στην Αθήνα, αλλά και λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες στο μπλόκο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ενώ μειώνονται διαρκώς οι δυνάμεις τους στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και στο τελωνείο των Κήπων.