, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Σπουδάστρια ακρωτηρίασε…βρέφος!

ΒρέφοςΑκρωτηρίασε κατά λάθος βρέφος, κόβοντας κομμάτι από το δάχτυλό του και στην συνέχεια το πέταξε χωρίς να πει κουβέντα σε κανέναν.

Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Παιδιατρική Κλινική  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Εμπρός, το βρέφος θα έπαιρνε εξιτήριο αφού είχε διαπιστωθεί ότι ήταν υγιές.

Με εντολή της προϊσταμένης του Τμήματος, μια φοιτήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής πήγε για να βγάλει τον ορό από το βρέφος και προφανώς λόγω κάποιων λανθασμένων χειρισμών, αφαιρώντας τον ορό ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας την πρώτη φάλαγγα δακτύλου του χεριού του.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την τοπική εφημερίδα, το κακό δεν σταμάτησε εκεί. Η φοιτήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους, το οποίο και παρέδωσε στους γονείς του σα να μην τρέχει τίποτα.

Όταν οι γονείς πήγαν στο σπίτι τους, έκπληκτοι διαπίστωσαν την επίδεση στο χέρι και στη συνέχεια την πληγή. Πήραν το παιδί και επέστρεψαν στο Νοσοκομείο. Εκεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εμπρός», οι ειδικευόμενοι γιατροί που εξέτασαν το περιστατικό, δεν κάλεσαν ειδικευμένο γιατρό και συνέστησαν στους γονείς να πάρουν το παιδί και να φύγουν, «αφού δε γίνεται τίποτα».

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου και αναμένονται εξηγήσεις για το συμβάν.