, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Στις θέσεις τους οι δημόσιοι…

dimosioi

Η πορεία της μεταρρύμθισης στο δημόσιο (διαθεσιμότητα – κινητικότητα, αξιολόγηση δομών υπουργείων κ.α.) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Αντώνη Μανιτάκη, εν όψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικα.

 Η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπούν οι απολύσεις, δήλωσε  μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανιτάκης.

Όπως είπε ο υπουργός, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των όρων του μνημονίου για μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, καταβάλλεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 και έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις.

 Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, την ερχόμενη Παρασκευή, το μεσημέρι, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των νέων οργανογραμμάτων σε πέντε ακόμη υπουργεία, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί τα οργανογράμματα σε έξι υπουργεία.