, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Ένταση στην συνάντηση αγροτών στο ΥΜΑ-Θ

trakter-polla Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αγρότες από τις εξαγγελίες που έκανε η κυβέρνηση για τα αιτήματα τους και από τη στάση που τήρησε χθες το βράδυ απέναντι  στους Αγρότες των Σερρών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά τη συνάντηση που έγινε στο ΥΜΑ-Θ.

Ο κ. Τσαυτάρης με τον υπουργό ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου, είδαν μόνο τους αγρότες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής αποκλείοντας αυτούς των Σερρών, επικαλούμενοι διαφορετική ατζέντα.

Μετά από μιάμιση ώρα συνάντησης οι υπουργοί βγήκαν από την αίθουσα και πήγαν στο γραφείο του κ. Καράογλου με τους Σερραίους αγρότες για να μιλήσουν. Ο κ. Τσαυτάρης όμως τους είπε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα επικαλούμενος το βαρύ πρόγραμμά του. Αυτό εξόργισε τους αγρότες που μίλησαν για κοροϊδία και έφυγαν εξαγριωμένοι.

 Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης  οι οποίοι σε συνεδρίαση τους σήμερα στα πράσινα φανάρια θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων του.

 Στον Πλαταμώνα της Πιερίας θα συνεδριάσει  σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Οι αγρότες  προσανατολίζονται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Οι αγρότες της Νίκαιας αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα σε εκπροσώπους όλων των μπλόκων της χώρας, προκειμένου να συναντηθούν την Κυριακή το μεσημέρι και να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, ενώ σκέφτονται και το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, καθώς και να επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

 Επίσης, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Συλλαλητήριο διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Zωοτεχνία».

 

 Πηγή rthess