, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Στο δικαστήριο ο Πιστόριους

PistoriousΣοκαρισμένη η Νότιος Αφρική.  Από εθνικός ήρωας, κατηγορούμενος για φόνο. Στο δικαστήριο για το φόνο της συντρόφου του οδηγείται ο Πιστόριους

 Τις κατηγορίες για τη δολοφονία της συντρόφου του θα ακούσει ο Όσκαρ Πιστόριους, ο 26χρονος ολυμπιονίκης  προσαγόμενος σήμερα  ενώπιον δικαστηρίου στην Πρετόρια.

Η σύντροφος του αθλητή βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του. Ο δικαστής  θα αποφασίσει επίσης εάν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ή όχι, ενδέχεται η απολογία τους να ρίξει λίγο φως στις θολές συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

 Τα Μέσα Ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής μεταδίδουν διάφορες πληροφορίες και σενάρια για το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό χωρίς να επιβεβαιώνονται. Ένα σενάριο θέλει την 29χρονη να ήθελε να κάνει έκπληξη στον αθλητή για την ημέρα των ερωτευμένων και εκείνος να την πέρασε για διαρρήκτη.

 Η αστυνομία της Πρετόρια ανέφερε πως γείτονες άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά περίπου την ώρα την πυροβολισμών, ενώ αποκάλυψε ότι έχει κληθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν στην κατοικία του Πιστόριους για επεισόδια «ενδο-οικογενειακής βίας».

 Ο 26χρονος Πιστόριους θεωρείται εθνικός ήρωας στην Νότιο Αφρική, όχι μόνο για τα μετάλλια που έχει κερδίσει στους παραολυμπιακούς αλλά και για την προσωπική δύναμη και επιμονή που επέδειξε στην προσπάθειά του να αγωνιστεί, και τελικά να διακριθεί, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συναγωνιζόμενος αρτιμελείς αθλητές.