, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Συλλήψεις βρετανών δημοσιογράφων για τηλεφωνικές υποκλοπές

Τέσσερις δημοσιογράφοι, νυν και πρώην, του βρετανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Mirror συνελήφθησαν την Πέμπτη το Λονδίνο για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων στο πλαίσιο ενός μεγάλου σκανδάλου το οποίο ξεκίνησε από τον ανταγωνιστικό όμιλο μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Μια νέα έρευνα επικεντρώνεται τώρα στην ταμπλόιντ «Sunday Mirror», βασική ανταγωνίστρια της εφημερίδας «News of the World» του Μέρντοκ, η οποία βρέθηκε στο κέντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και έκλεισε το 2011.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, η έρευνα «αφορά κατά προτεραιότητα τα έτη 2003 και 2004».

Την Πέμπτη συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 40, 46 και 49 ετών, καθώς και μια γυναίκα 47 ετών, που εργάζονται ή εργάζονταν ως δημοσιογράφοι στον όμιλο Mirror Group Newspapers.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει την έρευνα στον όμιλο Mirror ως μια διαφορετική συνωμοσία από αυτή που ερευνάται σε βάρος της «News of the World».

Αφ’ ότου ξέσπασε το σκάνδαλο στη «News of the World» περίπου 100 πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση για υποκλοπές και για δωροδοκίες αστυνομικών.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί, μεταξύ άλλων, σε βάρος του πρώην σύμβουλο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Αντι Κούλσον, και της πρώην «βασίλισσα των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια του βρετανικού τμήματος του εκδοτικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός πρώην αστυνομικού επειδή το 2010 είχε προσφέρει πληροφορίες στην ταμπλόιντ «Sun» του Ρούπερτ Μέρντοκ παίρνοντας για αντάλλαγμα 500 στερλίνες (575 ευρώ).

Πηγή:tovima.gr