, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Συμπλοκή νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΑΤ!

mat51Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί έξω από το ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου, επί της Σταδίου 5, όταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα στο κτήριο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας αλλά και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν για να τους χτυπήσουν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν και σε χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν εν συνεχεία στο γραφείο του κ. Μέργου όπου ανάρτησαν ένα πανό στο μπαλκόνι και έβαλαν αφίσες διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.

«Μέργο των 6.000 ευρώ σου φαίνονται πολλά τα 500; Ζήσε εσύ με τόσα», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι» σε μια χώρα όπου «οι νέοι και οι νέες “απολαμβάνουν” μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη».

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ