, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Επικρατείας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Michael Georg Link συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον Γερμανό Υπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας υποδέχομαι με χαρά και τιμή στην Βουλή των Ελλήνων, που μετά τις εκλογές έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την βοήθεια και την αλληλεγγύη που έχετε δείξει. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε κάνοντας τις αναγκαίες κινήσεις που έχουμε ήδη προγραμματίσει και εσείς θα δείξετε την απαιτούμενη κατανόηση το επόμενο διάστημα. Στη συνάντηση μας έχουμε να ασχοληθούμε με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια δημιουργική και παραγωγική συνάντηση».

Ο κ. Link ευχαρίστησε με τη σειρά του για την υποδοχή, δηλώνοντας ότι επισκέπτεται για πρώτη φορά την Βουλή των Ελλήνων και μετέφερε τις ευχές όχι μόνο του πολιτικού του προϊσταμένου υπουργού Εξωτερικών κ Guido Westerwelle, αλλά και του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής κ. Norbert Lammert, «με τον οποίο είστε σε στενή συνεργασία», όπως είπε.

«Βρισκόμαστε εδώ, μεταξύ ευρωπαίων φίλων», υπογράμμισε ο κ. Link και πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι να είμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Για να τα καταφέρουμε όμως να μείνουμε στην Ευρωζώνη θα πρέπει από κοινού να καταβάλλουμε ισχυρή προσπάθεια. Πρόκειται για μια επιτυχία που δεν θα έρθει αυτόματα, αλλά θα είναι το αποτέλεσμα σκληρής εργασίας που θα κάνουμε από κοινού τους επόμενους μήνες. Χαιρόμαστε που η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και υποστηρίζει όλα τα μέσα που θα χρειαστούν για να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο».