, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

tzitzikwstas-tzavarasΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στο γραφείου οτου τελευταίου στην περιφέρεια.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αρμόδια για θέματα πολιτισμού Σοφία Μαυρίδου, ενώ παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε πως είναι χαρούμενος που ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι σε αυτή τη θέση, λέγοντας ότι είναι ένας από τους φίλους του στη Θεσσαλονίκη. Απευθυνόμενος και στον κ. Μπαρμπουνάκη του είπε πως ήθελε να τον συμβουλευθεί αναφορικά με το την κίνηση κλεισίματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με τον κ. Μπαρμπουνάκη να του απαντά ότι «κάνει αυτό που άλλοι δεν έκαναν για χρόνια».

Ο κ. Τζαβάρας θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Αμφίπολη στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στο ζήτημα της συγχώνευσης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με το Μακεδονικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Β. Στολ